Miről lesz szó ebben a virtuális tanyabokorban?

2013.11.12. 08:30 sitya

A szerzők bő 15 éve jóbarátok, melyen belül a néhány(…) egyetemi év alatt szinte élettársként koptatták közösen a szegedi Sánta Egér Italbolt asztalait, számos nagyfröccs fölött megfogalmazva a világmegváltó elképzeléseiket. 

A nagy okosságok közül egy biztos van, melyet többszörös és alapos átgondolás után is jónak gondoltunk és gondolunk: lakjunk egymás szomszédságában (egy tanyabokorban), egészítsük ki egymás lehetőségeit a saját képességeinkkel, alakítsunk ki egy minden szempontból egészséges környezetet gyerekeinknek, hadd legyenek közösségben, és találjuk meg, hogy milyen értelmes lépéseket lehet tenni a függetlenedés, önellátás irányába, így lépve ki(jjebb) a növekedés állandó kényszeréből, és munkahelyitúlóra-bevásárlásahiperben-lerogyvaalvás háromszögből.  Pontosítva ebbe a legutóbbiba szerettünk volna bele sem lépni - ez talán sikerült is. 

Tanyabokrunk jelenleg viszont csak virtuális lehet, hiszen az élethelyzetek úgy alakultak, hogy egymástól mintegy 70 km távolságban sikerült hosszútávra berendezkedünk immár feleségekkel, féltucatnyi csemetével és kb. ugyanennyi kecskével együtt. Ugyanakkor az alapkoncepció egyéb elemei nemigen változtak, két helyszínen próbáljuk ennek mentén terelgetni a mindennapokat és talán gyűlt már össze annyi tapasztalat, vagy továbbgörgetésre érdemes gondolat, hogy összeírjuk. Természetesen a bölcsek ezzel kapcsolatos köve nincs nálunk, így a tervezett írásoknak az is célja, hogy a felmerült kérdések összeszedésével, megfogalmazásával, olvasói kiegészítésekkel tovább tisztulhasson a kép bennünk is és az érdeklődő olvasókban egyaránt. 

Lesz tehát szó pálinkafőzésről, akácosról, elméleti modellről, sajtról, nemnövekedésről, közösségről, gyerekről, kenyérről, szénáról, fenntarthatóságról, kecskéről, paradicsomról, tűzzománcról, aszalásról, bontott tégláról, piacról, tömegkályháról, kalácsról, bográcsról, energiagazdálkodásról, lekvárfőzésről, esővízgyűjtésről, anyagiakról, favágásról, ilyesmikről, ami egy tanyabokorban aktuális lehet.

7 komment

Címkék: bevezető tanyabokor

A bejegyzés trackback címe:

https://tanyabokor.blog.hu/api/trackback/id/tr645601524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kett 2013.11.12. 12:52:40

ez jól hangzik Sitya! olvasom, támogatom.

Kenézség 2013.11.14. 07:21:03

Hajrá! Kíváncsian várom a bejegyzéseket!

gorogm 2013.11.17. 16:33:21

én is vételen vagyok, kíváncsian fülelek! Görög Marci

Morc75 2013.11.21. 22:23:42

Az első (valódi) bejegyzés nagyon alapos és jó, érdeklődéssel várom a továbbiakat!
süti beállítások módosítása